Francis gooide haar carrière in het water

Blauw is altijd mijn lievelingskleur geweest, misschien is dat wel mijn link met water haha. Ik kom eigenlijk uit de commerciële hoek en had eigenlijk geen idee wat een waterschap doet, laat staan dat ik er zou kunnen gaan werken! Via een uitzendbureau ben ik bij De Stichtse Rijnlanden terecht gekomen. Eigenlijk als een soort tussenstap omdat ik commercieel verder wilde. Maar naarmate ik langer bij het waterschap zat, hoe leuker ik het vond.

Luuk gooide zijn carrière in het water

Iets met water doen zat er eigenlijk altijd al in. Als kind was ik vaak te vinden bij sloten en beekjes. Dammen bouwen en op stekelbaarzen vissen, dat soort dingen. Het was voor mij volkomen logisch dat ik Watermanagement ging studeren en ik wist ook al vroeg dat ik bij een waterschap wilde gaan werken. Wat De Stichtse Rijnlanden zo bijzonder maakt, is de diversiteit van het werkgebied. De veenweidegebieden in het westen, het beton van de stad Utrecht in het midden en de zandgronden in het oosten vragen ieder om een totaal andere benadering.

Gabby gooide haar carrière in het water

Oorspronkelijk kom ik niet uit het wereldje en daarom vond ik mijn overstap naar het waterschap best even spannend. Zeker als je lang in een andere sector hebt gewerkt en daar goed de weg kent. Gelukkig bleek al snel dat ik een prima keuze had gemaakt. De sfeer is hier hartstikke goed en echt iedereen is behulpzaam. Ook fijn: de verantwoordelijkheden worden hier laag belegd. Ik krijg vertrouwen en hoef niemand mijn vrije dagen of declaraties te laten goedkeuren. Heerlijk dat dat kan!

Wij bieden jou

Werk met een maatschappelijk doel

Klimaatverandering zorgt ervoor dat het minder vanzelfsprekend wordt om in ons laag gelegen land te wonen. Als waterschap houden we een belangrijk deel van Nederland leefbaar. Dit doen we samen met agrariërs, burgers, bedrijven, onderwijs, belangenorganisaties en andere overheden.

Een veilige omgeving met aandacht voor elkaar

Bij ons kun je echt jezelf zijn en maak je tegelijkertijd deel uit van een groep betrokken collega’s. Er is veel ruimte voor diversiteit en eigenheid. Geen vraag is te gek en verborgen agenda’s kennen we niet. Je veilig voelen staat bij ons voorop. Zo kun je je maximaal ontwikkelen.

Een individueel keuzebudget (IKB)

Met een IKB-budget van 20,5 procent van je jaarsalaris, bepaal je zelf hoe je onder meer je verlofuren of vakantiegeld wilt inzetten. Jij mag zelf weten hoe en wanneer je het besteedt. Je kunt het een jaar opsparen, extra vakantiedagen opnemen, of maandelijks wat meer salaris laten uitbetalen.

Flexibele werkomstandigheden

Afhankelijk van de activiteiten in je agenda, maak je een bewuste keuze waar en wanneer je werkt. Samen met je team, zoek je naar een goede balans in verbinding en elkaar ontmoeten. Ligt jouw presteerpiek in de vroege ochtend of misschien juist in de avond? Maak daar dan vooral gebruik van. Je kunt in onderlinge afstemming afwisselend thuiswerken of op ons frisse, moderne kantoor.

Ruime ontwikkelmogelijkheden

Je krijgt een persoonsgebonden basisbudget van 5000 euro voor 5 jaar. Je kunt het inzetten ten gunste van je loopbaan en je vitaliteit. Denk aan een opleiding, coaching of een persoonlijk ontwikkeltraject. Daarnaast krijg je de ruimte en het vertrouwen om bij te dragen aan zinvolle projecten, waarmee je jouw kwaliteiten verder kunt versterken. Ook heb je 1 keer per jaar de mogelijkheid om een extra studiebeurs aan te vragen.

Vitale voorzieningen

Ons kantoor bevindt zich centraal in het land: in Houten, vlakbij Utrecht. In een duurzaam vormgegeven kantoor met veel licht en ergonomische flexwerkplekken, word je creativiteit geactiveerd. Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Met een uitgebreid jaarprogramma blijf je fit, gemotiveerd én geïnspireerd. Je kunt kiezen uit verschillende laptops en je krijgt een telefoon. Om je thuiswerkplek goed in te richten is er bovendien een ruim thuiswerkbudget beschikbaar en krijg je een thuiswerkvergoeding.