Francis gooide haar carrière in het water

De waterschapswereld was erg nieuw voor mij, omdat ik uit de commerciële sector kwam en er nooit aan had gedacht om bij een waterschap te werken. De Stichtse Rijnlanden was voor mij eigenlijk een soort tussenstap, omdat ik commercieel verder wilde. Wat ik wél zeker wist is: ik wil doen wat ertoe doet. Werken voor de overheid heeft voor sommigen een ‘stoffig’ imago, maar dit merkte ik niet in mijn functie. Ik kreeg de kans om als medewerker door te groeien, om uitdagingen aan te pakken en mijn talent verder te ontwikkelen. Er is de afgelopen jaren veel verandering binnen de organisatie geweest. Zo hebben we samen met collega’s onze jongerennetwerkorganisatie Jong HDSR opgericht en zijn we bezig met diversiteit en inclusiviteit. Dit geeft mij veel energie! Daarnaast geeft het veel voldoening om te weten dat je een bijdrage levert aan onze maatschappij!

Jon gooide zijn carrière in het water

Na een aantal jaar gewerkt te hebben in de techniek was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar ik lokaal en maatschappelijk verantwoord aan het werk kon gaan. Per toeval stuitte ik op de vacature bij De Stichtse Rijnlanden. De beschreven werkzaamheden, de omgeving en organisatie spraken mij direct aan. Na verder onderzoek over de zuiveringen en het waterbeheer wist ik het zeker: ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de techniek waar iedereen (onbewust) gebruik van maakt. Zeker met het oog op de toekomst, waar nog vele veranderingen op komst zijn in verband met duurzaamheid en terugwinning. Ik ben nog steeds erg blij met deze stap. Hoe mooi is het om door het gebied te fietsen en te zien waar wij het allemaal voor doen!

Gabby gooide haar carrière in het water

Oorspronkelijk kom ik niet uit het wereldje en daarom vond ik mijn overstap naar het waterschap best even spannend. Zeker als je lang in een andere sector hebt gewerkt en daar goed de weg kent. Gelukkig bleek al snel dat ik een prima keuze had gemaakt. De sfeer is hier hartstikke goed en echt iedereen is behulpzaam. Ook fijn: de verantwoordelijkheden worden hier laag belegd. Ik krijg vertrouwen en hoef niemand mijn vrije dagen of declaraties te laten goedkeuren. Heerlijk dat dat kan!

“Ik ben de oren en ogen van het waterschap.”

Jan-Willem ziet het als een groot voordeel dat hij zijn technische kennis kan inzetten bij zowel het gebiedsproces als alle benodigde onderzoeken en procedures. Hierbij hebben vragen die gaan over landschapsgeschiedenis zijn extra aandacht. "“Wanneer ik over een dijk door het polderlandschap fiets, zie ik waarschijnlijk hele andere dingen dan andere mensen zien."