Interview

Richard Korver
Rayonmedewerker

“Werk je buiten, dan levert dat kennis op “

"Werk je buiten, dan levert dat kennis op!” Onze rayonmedewerker Richard Korver zit rustig achterover, terwijl hij over een probleem vertelt dat hij samen met zijn collega's wist op te lossen. "Doordat ik mijn gebied goed ken, weet ik hoe het water zich beweegt door de regio. Zo kwam ik op het idee om niet ter plekke het probleem op te lossen, maar om de weg van het water te volgen."

Afsluiting van primaire watergang bij Polsbroekerdam

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden kreeg vanuit de gemeente Lopik een vergunningsaanvraag om een primaire (hoofd)watergang tijdelijk af te sluiten, omdat een kruising in Polsbroekerdam op de schop moest. "Dit klinkt als een eenvoudig verzoek, maar de wetering erachter kan niet zomaar even afgesloten worden van de watertoevoer. Het eerste idee om een pomp te plaatsen om het water om de afsluiting heen te pompen was eigenlijk niet ideaal. Dan moesten we veel buizen leggen en de aannemer zou er ter plekke last hebben. Een hoop gedoe voor een oplossing die verre van ideaal is. Dit moet logischer kunnen," bedacht Richard.

Oplossing tijdens koffiemomentje

"Tijdens een kopje koffie kwam de oplossing. Met collega's bedachten we dat de watertoevoer naar de wetering vanaf de andere kant moest komen, dus vanuit Polsbroek." Met een veel eenvoudigere constructie en de bereidheid van een agrariër om een pomp op zijn grond te plaatsen, kon de watergang bij Polsbroekerdam worden afgesloten én bleef de wetering daarachter op peil. "Hoe ik op dat idee kwam? “Als je dagelijks met je collega’s actief in het gebied werkt bouw je een brede gebiedskennis op. Niet alleen van de omgeving, maar ook van de mensen die er wonen en werken. De kennis ligt buiten!"

Kennisdeling sleutel tot succes

Hiermee benadrukt Richard het belang van een goede samenwerking tussen diverse collega's op kantoor en ‘buiten’ in het werkveld. "Uiteindelijk kwam ik met het idee, maar dit was een samenspel van onze vergunningverlener, de gebiedsbeheerder en de beheerder grondzaken. Iedereen heeft zijn of haar eigen kennis ingebracht. Wat ervoor heeft gezorgd dat we het op deze manier konden uitvoeren; makkelijker, beter én goedkoper."

Wil jij net als Richard bij HDSR komen werken?

Bekijk of een interessante vacature hieronder staat of zoek deze op via de hulptool. Wellicht als omgevingsmanager?

Vind je ideale baan

Pas hieronder de filters toe die voor jou van toepassing zijn. Geen baan gevonden? Kom later nog eens terug!
Filter
Vacature

Technisch Innovatiemanager

Als innovatiemanager draag je actief bij aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die niet alleen de veiligheid van onze regio waarborgen, maar ook een blijvende positieve impact hebben op onze leefomgeving. Deel jij onze ambities?