Dit bieden wij

De Stichtse Rijnlanden is een fijne en toonaangevende werkgever, blijkt uit de hoge cijfers die medewerkers geven in waarderingsonderzoeken. Bij ons staan vertrouwen en vakmanschap hoog in het vaandel. Wie het weet mag het zeggen. Daarnaast is bij ons waterschap iedereen welkom en kun je zijn wie je bent. Jouw specifieke talenten en kwaliteiten, dat is waar het om draait. Het maakt ons niet uit wie je bent, waar je geboren bent en van wie je houdt. We zijn een inclusieve organisatie, hebben een actief jongerennetwerk en kijken vooruit richting de toekomst.

Wat hebben wij verder te bieden?

Werk met maatschappelijk doel

Klimaatverandering zorgt ervoor dat het minder vanzelfsprekend wordt om in ons laag gelegen land te wonen. Als waterschap houden we een belangrijk deel van Nederland leefbaar. Dit doen we samen met agrariërs, burgers, bedrijven, onderwijs, belangenorganisaties en andere overheden.

Inclusiviteit en diversiteit

Onze collega’s vormen een gevarieerde mix in leeftijd en achtergrond. Wij omarmen inclusiviteit en diversiteit, waardoor je bij ons volledig jezelf kunt zijn. Wij bieden een informele en persoonlijke werksfeer met aandacht voor elkaar. Je veilig voelen staat bij ons voorop.

Individueel keuzebudget (IKB)

Met een IKB-budget van 20,5 procent van je jaarsalaris, bepaal je zelf hoe je onder meer je verlofuren of vakantiegeld wilt inzetten. Jij mag zelf weten hoe en wanneer je het besteedt. Je kunt het een jaar opsparen, extra vakantiedagen opnemen, of maandelijks wat meer salaris laten uitbetalen.

Hybride werken

Afhankelijk van de activiteiten in je agenda, maak je een bewuste keuze waar en wanneer je werkt. Samen met je team zoek je naar een goede balans in elkaar ontmoeten en thuiswerken. Ligt jouw presteerpiek in de vroege ochtend of juist in de avond? Maak daar dan vooral gebruik van.

Ruime ontwikkelmogelijkheden

Je krijgt een persoonsgebonden basisbudget van 5000 euro voor 5 jaar. Je kunt het inzetten ten gunste van je loopbaan en je vitaliteit. Denk aan een opleiding, coaching of een persoonlijk ontwikkeltraject. Ook heb je 1 keer per jaar de mogelijkheid om een extra studiebeurs aan te vragen.

Vitale voorzieningen

In ons pand in Houten, een duurzaam vormgegeven kantoor met veel licht en ergonomische flexwerkplekken, word je creativiteit geactiveerd. Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Met een uitgebreid jaarprogramma blijf je fit en gemotiveerd. En we hebben een eigen bedrijfsarts!

Jongerennetwerk

Wist je dat er bij ons waterschap ruim 100 jongeren werken? Jong HDSR is een club jongeren binnen ons waterschap die elkaar zo nu en dan opzoekt voor de gezelligheid maar die ook contact zoekt met jongerenclubs van andere organisaties om inspiratie op te doen!

Veel activiteiten

Bij ons waterschap zijn er veel extraatjes. Wat dacht je van de Dag van de Organisatie waarbij collega’s een dagje bij elkaar in de keuken kunnen kijken, een groep innovatieve collega’s die af en toe inspirerende acties verzint en personeelsvereniging Plons die uiteenlopende activitetiten organiseert.

Duurzame inzetbaarheid

Met name ons buitenwerk (denk aan de muskusrattenvangers) kan best zwaar zijn. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor het niet meer lukt bepaald werk uit te voeren en dan is het fijn om te weten dat er mogeljkheden zijn om binnen het waterschap door te stromen naar een ander soort functie!